De kroon op de Koningstoren

Titel De kroon op de Koningstoren
Beschrijving Het Quackmonument. De toren van de Christus Koningskerk zonder spits in Nijmegen-Oost. Bij Standvast-wonen, de eigenaar van de toren vinden orieënterende gesprekken plaats met de belanghebbenden van de restauratie. Sponsoren, bedrijven, en de voorzitter van de Stichting Herstel Quackmonument. Bij het bouwtechnisch Adviesbureau J.L. Croes wordt de technische tekening en de begroting gemaakt. Er volgen weer besprekingen over de voortgang.
INH2[ In de Trevezaal in het Stadhuis worden de handtekeningen gezet onder het contract door Ruud Klein-Hemmink, Ben van Hees van Stichting Quack Herstel, Hannie Kunst van Standvast Wonen, Henk Leenders van Plegt Vos, Th. van der Star van ROC sector techniek. Plegt-Vos in Gendt krijgt de algehele leiding. Bij buurman Bemaco wordt de stalen constructie gemaakt. Dan gaat de constructie op transport naar Nijmegen. Het wordt bekleedt met hout door het ROC Nijmegen, sector techniek. Bij Forcero metaalwarenfabriek worden uit koperen platen de bollen gedraaid die later op de kerktoren en spits worden geplaatst. Ook wordt de spits bekleed met koperen platen. De spits gaat over de van Santstraat naar de toren. De spits wordt op straat rechtop gezet om vervolgens omhoog gehesen te worden. Genodigden
en publiek komen samen voor de opening. Frans van Berkel plaats de bol bovenop de spits. Burgemeester Guusje ter Horst en Ben van Hees gaan omhoog om de spits te inspecteren.
Vervaardiger(s) Ockers, Henk
SNBiB
Datering 2005
Documenttype 16 mm film
Documentnummer 01-0586
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Trefwoorden Restauratie / Stadsbeelden / Torens
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film Documentaire

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.