Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen en omstreken


ArchiefvormerVogelwerkgroep Rijk van Nijmegen en omstreken
Archief1542 Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen en omstreken
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormVereniging
Datering1975
PlaatsNijmegen (1975)
GeschiedenisDe vogelwerkgroep is opgericht in 1975.
Functies, beroepen of activiteitenDe vereniging heeft als doel het beschermen van vogels zoals die in de vrije natuur voorkomen en de biotoop waarin zij leven, het bevorderen van de kennis van vogels in relatie tot hun leefomgeving, en het bevorderen van een draagvlak voor een ruimtelijke inrichting in stad en buitengebied dat voorziet in een adequate habitat voor vogels in hun verscheidenheid.
De vereniging organiseert cursussen, lezingen en excursies voor zowel leden als derden en geeft een aantal malen per jaar het verenigingsblad 'De Mourik' uit. Verder voert zij jaarlijks vogelinventarisaties en trektellingen uit, waarvan de resultaten gedeeld worden met SOVON Vogelonderzoek Nederland (afkorting van Samenwerkende Organisaties Vogelonderzoek, oorspronkelijk Stichting Ornithologisch Veldonderzoek Nederland) en natuurbeheerders, voor zover deze gebruikt worden in overeenstemming met haar doelstellingen.
Structuur of genealogieDe vereniging kent leden en donateurs, en een bestuur met een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris en penningmeester. Het hoogste bestuursorgaan is de ledenvergadering.