PPK College (Pius / Poels-Roncalli / Kronenburg)


ArchiefvormerPPK College (Pius / Poels-Roncalli / Kronenburg)
Archief1067 PPK College Nijmegen
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
Datering1994-1995
PlaatsNijmegen
Nijmegen, Goffertweg 20
Nijmegen, Akkerlaan 19
Voorganger(s)Pius XII Mavo
Katholieke technische School Poels - Roncalli
Scholengemeenschap De Kronenburg
Opvolger(s)Canisius College (1995)
GeschiedenisIn 1994 fuseerden de Pius XII Mavo, de Katholieke technische School Poels -Roncalli en de Scholengemeenschap De Kronenburg tot het PPK (Pius / Poels-Roncalli / Kronenburg) College. Opmerkelijk is dat algemeen voortgezet onderwijs (een mavo) en beroepsonderwijs (twee technische scholen) hier samengingen. Het was bovendien een fusie van scholen van rooms-katholieke (de Pius XII Mavo en de Katholieke technische school Poels/Roncalli) en oecumenische (Scholengemeenschap De Kronenburg) signatuur.
In 1995 fuseerde het PPK College met het Canisius College-Mater Dei en de Beekse Michaël Mavo tot het Canisius College. De nieuwe scholengemeenschap bood een nog breder scala aan onderwijs, variërend van (individueel) lager beroepsonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (archief van de Katholieke technische school Poels-Roncalli, inv. nr. (50); archief van het Canisius College, 1995-2000, inv. nr. (18); Tromp, p. 48).
Functies, beroepen of activiteitenHet geven van onderwijs aan leerlingen van alle gezindten en stromingen ‘voor zover zij stoelen op waarden in de Nederlandse traditie erkend.’ In het leerplan en lesrooster werd ruimte geschapen voor godsdienst- en vormingsonderwijs.
Structuur of genealogieSchoolbestuur: Stichting RK/AB (rooms-katholiek/algemeen bijzonder) voortgezet onderwijs Nijmegen.
De school had een voorlopige medezeggenschapsraad.
Bron(nen)Archief van de Technische school Poels-Roncalli te Nijmegen, 1937-1994;
Archief van de Stichting RK/AB voortgezet onderwijs Nijmegen�1993-1995;
W. Tromp (red.), Meer dan het geweest is: 100 jaar met Canisius College, Mater Dei, Canisius Mavo, Pius XII Mavo, Poels-Roncalli, De Kronenburg, Micha�l Mavo en hun voorgangers, Nijmegen 2000.