1103 Directie Stadsbedrijven (DSB) Gemeente Nijmegen (1995) 1999 - 2011 (2014)


Hoofdcategorie 1 Openbaar bestuur
Subcategorie 1.1 Bestuursinstellingen
Archiefvormer Directie Stadsbedrijven Gemeente Nijmegen (1999)
Periode (1995) 1999 - 2011 (2014)
Bereik en inhoud Het archief bevat veel stukken over gemeentelijke gebouwen en terreinen, aan- en verkoop, ruiling, zakelijke rechten en gebouwen en terreinen, de huisvesting van de gemeentelijke organisatie, verkeersmaatregelen, voorzieningenhart woonpark Oosterhout, markten en vanaf 2010 personeelsaangelegenheden van de gemeente. Daarnaast bevat het archief directie- en afdelingsplannen en vergaderstukken van onder andere het managementteam, overleg met wethouders en portefeuillehoudersoverleggen.
Omvang 48,375 m.
Aantekeningen Let op: bij het bewerken dossiers zijn vernietigd. Er zijn hiaten in de nummering.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Geert van de Hoef, Regionaal Archief Nijmegen
Geschiedenis van het archief De directie Inwoners (DIW) was belast met de archivering. Het archief was ontsloten met behulp van het dossiermanagementsysteem Corsa. Het archief is in de periode 2010-2021 in gedeelten overgeplaatst naar het Regionaal Archief Nijmegen (RAN).
Verwerving Overbrenging 2022
Selectie Er is jaarlijks vernietigd op grond van de selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijk en intergemeentelijke organen 1996, gewijzigd in 2012.
Ordening De ordening vond plaats op basis van de Basisarchiefcode van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Na overplaatsing en voorafgaand aan de overbrenging naar het RAN is het archief in 2020-2022 bewerkt door medewerkers. Daarbij is de oude ordening volgens de Basisarchiefcode van de VNG grotendeels gehandhaafd.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1103 Directie Stadsbedrijven (DSB) Gemeente Nijmegen (1995) 1999 - 2011 (2014), inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".