979 Gemeenschappelijke Regeling Afvalverwerking Regio Nijmegen 1985 - 2000


Hoofdcategorie 9 Natuur en milieu
Subcategorie 9.1 Milieuzorg
Archiefvormer Gemeenschappelijke regeling Afvalverwerking Regio Nijmegen (1984-2000)
Periode 1985 - 2000
Bereik en inhoud Het belangrijkste deel van het archief bestaat uit beleidsstukken: notulen van de vergaderingen van het bestuur en commissies, jaarrekeningen en begrotingen. Daarnaast uit stukken die voortvloeien uit de taak van de ARN: het ontwikkelen en voeren van een adequaat afvalbeleid en de zorg voor de afvalverwijderingsinstallatie.
Omvang 11,875 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Ties de Mol (2007)
Geschiedenis van het archief In 1989 wordt melding gemaakt van de overdracht van het archief aan het secretariaat van de dienst Volkshuisvesting van de gemeente Nijmegen. Dan wordt in een memo aangegeven dat het voor een goede taakuitoefening van de secreatriaatswerkzaamheden van de ARN gewenst is, dat het archief zo snel mogelijk wordt geordend. Niet duidelijk is geworden of die ordening toen ook plaats heeft gevonden (300 manuren). Mogelijk heeft pas in 1994 of 1995, wanneer het secretariaat van de GR MRN gaat samenwerken met dat van GR ARN, de daadwerkelijke dossiervorming plaatsgevonden. Mogelijk is ook toen pas de gebruikte code ontworpen en toegepast.
De samenstelling van de (onderwerps)dossiers laat, net als bij het archief van de MRN, te wensen over: vaak niet of niet helemaal chronologisch en rijkelijk voorzien van kopieën.
Verwerving In 2007 is het archief in verband met de bewerking geplaatst in het depot van RAN; in 2008 is het overgebracht.
Aanvullingen Aanvulling in 2018.
Selectie Bij de bewerking van het archief is voor de dossiers met een looptijd tot en met 31 december 1995 gebruik gemaakt van de Vernietigingslijst 1983. Voor de dossiers vanaf 1 januari 1996 en - aangezien splitsing van dossiers niet wenselijk is - voor dossiers met een looptijd die deze tweedeling overschrijdt is gebruik gemaakt van de Selectielijst 1996.
Het belang van het archief (en het milieu) wordt -mede- onderstreept door het geringe aantal categorieën van stukken dat vernietigbaar geacht wordt.

Bij de inventarisatie voor vernietiging geselecteerd: 2,625 meter
Ordening Door de administratie is voor een eenvoudige ordening gekozen, waarbij gebruik gemaakt is van een eigen codering. Deze ordening met de gebruikte omschrijvingen is bij de inventarisatie gehandhaafd en de oude code is opgenomen in de (digitale) inventaris.
Voorwaarden voor raadpleging De openbaarheid van een aantal archiefbescheiden is beperkt op basis van art. 15 eerste lid van de Archiefwet 1995. Het betreft de inv. nrs. 4, 229-230.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 979 Gemeenschappelijke Regeling Afvalverwerking Regio Nijmegen 1985 - 2000, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".