1655 Fotocollectie Mère Jean Bosco 1907 - 1965


Hoofdcategorie 16 Onderwijs en wetenschap
Subcategorie 16.2 Algemeen voortgezet onderwijs
Hoofdcategorie 18 Religie en levensbeschouwing
Subcategorie 18.1 Katholicisme
Archiefvormer Mère Jean Bosco (11/2/1909-27/5/2001)
Periode 1907 - 1965
Omvang 0 m.
Medium 270 gedigitaliseerde foto's, dia's en ansichtkaarten
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Henk Trapman (2017)
Geschiedenis van het archief Het fotomateriaal is grotendeels afkomstig van voormalige pensionaires van meisjespensionaat Notre Dame des Anges in Ubbergen. Zij gaven het cadeau aan de archiefvormer, die er haar albums van samenstelde
Verwerving Jet van Heijster maakte een brede selectie uit de albums en stelde die beschikbaar voor scanning. De originelen blijven vooralsnog in bezit van woon-werkgemeenschap De Refter in Ubbergen.
Ordening Chronologisch
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1655 Fotocollectie Mère Jean Bosco 1907 - 1965, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".