1670 Bouwarchief van de gemeente Horssen 1910 - 1984


Archiefvormer Gemeente Horssen (1810-1983)
Periode 1910 - 1984
Bereik en inhoud De bouwvergunningen zijn op adres doorzoekbaar in de Digitale Studiezaal. Hiervoor gaat u naar https://studiezaal.nijmegen.nl/bouwvergunningen

De bouwvergunningen van de gemeente Horssen bevatten informatie over specifieke gebouwen. De serie bouwvergunningen is als een apart archiefbestand beschreven ten opzichte van het archief van de gemeente Appeltern.
Omvang 14,125 m.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Renier van de Giessen (2017)
Geschiedenis van het archief De serie bouwvergunningen van de gemeente Horssen heeft altijd een aparte status gehad ten opzichte van de rest van het archief, met een aparte nummering. De bouwvergunningen waren oorspronkelijk te vinden in een pdf-bestand onder inv.nr. 10.000 en 10.001 in archief 770. Het pdf-bestand is omgezet naar dit aparte archief met beschrijvingen op bestanddeelniveau en naar een nadere toegang op adresniveau (via 'uitgebreid zoeken' op 'locaties').
Verwerving De gemeente Druten besloot in 1996 haar oude archieven tot en met het jaar 1983 te laten inventariseren door het Gemeentearchief Nijmegen (het huidige Regionaal Archief Nijmegen). Dit gebeurde in het kader van een sterk door de provincie gestimuleerd plan om te komen tot regionaal archiefbeheer in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Als gevolg daarvan is in 1999 het archief van Horssen naar het depot van het Gemeentearchief te Nijmegen overgebracht. In het jaar 2000 besloot de gemeente Druten om de Nijmeegse gemeentearchivaris te benoemen tot gemeentearchivaris van Druten en om haar oude archieven blijvend in Nijmegen te laten berusten. Daartoe heeft Druten het Regionaal Archief Nijmegen formeel als archiefbewaarplaats aangewezen.
Ordening Strikt genomen vormen de bouwvergunningen geen apart archief; ze zijn echter onder een apart archief beschreven uit praktische overwegingen.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1670 Bouwarchief van de gemeente Horssen 1910 - 1984, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".