785 Technische Kring Dienst (TKD) met betrekking tot de Gemeente Batenburg 1945 - 1979


Hoofdcategorie 1 Openbaar bestuur
Subcategorie 1.1 Bestuursinstellingen
Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.1 Openbare werken
Archiefvormer Technische Kring Dienst (1943-1979)
Periode 1945 - 1979
Omvang 0 m.
Medium 1 meter
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording G. Boomsma, W. Mastenbroek, R. Camps, C. Volkers (2002)
Geschiedenis van het archief In 1979, aan de vooravond van de liquidatie, werd het archief van de TKD opgesplitst en grotendeels verdeeld over de deelnemende gemeenten. Het 'basisarchief', dat het werkgebied in zijn geheel betreft, werd overgedragen aan de gemeente Groesbeek. (2) De stukken betreffende Batenburg werden overgedragen aan die gemeente. Na de samenvoeging met de gemeente Wijchen, per 1 januari 1984, verhuisde het archief naar het gemeentekantoor aan de Kasteellaan te Wijchen. (2)

1) RAN, archief gemeente Batenburg 1810 - 1983, inv. nr. 1117; Bibliotheek, Br. 2056; verslag der provinciale archiefinspectie over het tijdvak 1 juni - 31 december 1979. In het jaar 2000 heeft de gemeente Groesbeek een plaatsingslijst samengesteld van de aldaar berustende archiefbescheiden van de TDK., waaronder het ‘basisarchief'.
2) Vriendelijke mededeling van de heer G. Geurts, hoofd van de afdeling Interne Zaken van de gemeente Wijchen, 14 december 2000; Verslag der Provinciale Archiefinspectie over 1983.
Verwerving De gemeente Wijchen besloot in 1996 haar oude archieven tot en met het jaar 1983 te laten inventariseren door het Gemeentearchief Nijmegen, tegenwoordig Regionaal Archief Nijmegen. Dit gebeurde in het kader van een sterk door de provincie gestimuleerd plan om te komen tot regionaal archiefbeheer in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. In 1997 werd het archief van de voormalige gemeente Batenburg ter inventarisatie overgeplaatst naar Nijmegen. Drie jaar later besloot de gemeente Wijchen om haar oude archieven blijvend in Nijmegen te laten berusten. Hiertoe heeft zij het Regionaal Archief Nijmegen formeel als haar archiefbewaarplaats aangewezen.
Verwante archieven Zie ook : Archief gemeente Batenburg (Atlantis toegang nr. 794)
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 785 Technische Kring Dienst (TKD) met betrekking tot de Gemeente Batenburg 1945 - 1979, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".