1266 Kolpingvereniging Nijmegen 1901 - 1982


Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.3 Volkshuisvesting
Hoofdcategorie 16 Onderwijs en wetenschap
Subcategorie 16.3 Beroepsonderwijs
Archiefvormer Kolpingvereniging Nijmegen (1880)
Periode 1901 - 1982
Bereik en inhoud Het archief is niet compleet. Het omvat slechts stukken uit de periode 1901-1981 en enkele krantenartikelen die teruggaan tot 1896.
Omvang 1,25 m.
Medium Papier
Aantekeningen Stukken betreffende de RK Wandelsportvereniging Kolping (inv.nr. 31 van de KDC-plaatsingslijst) zijn in november 2000 bij het KDC niet aangetroffen.
gedenkboek ter gelegenheid van het zilveren jubleum in 1905 (inv.nr. 26 van de KDC-plaatsingslijst) is opgenomen in de bibliotheek van de Radbouduniversiteit onder nummer BR 34648.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Rob Meijer (2013)
Geschiedenis van het archief Het grootste deel van het archief is in 1980, met een aanvulling in 1992, in bewaring geven bij het Katholiek Documentatiecentrum (KDC) te Nijmegen. In 2012 heeft het KDC het archief geschonken aan het Regionaal Archief Nijmegen. Inv. nr. 82 (Bidprentje van pater J.R.M. Holtus S.J., oud-praeses van de vereniging) berustte oorspronkelijk op het kantoor van de Stichting Vakbondshistorisch Archief (SVAN) aan de Burghardt van den Berghstraat te Nijmegen.
Verwerving Schenking, 2012
Aanvullingen In 2012 schonk de Stichting Vakbondshistorisch Archief Nijmegen en omstreken (SVAN) inv. nr. 82 (bidprentje van pater J.R.M. Holtus S.J., oud-praeses van de vereniging) als aanvulling op het archief aan het Regionaal Archief Nijmegen (RAN).
Het gedeelte betreffende de St. Joseph- en Dr. Poels-school berustte in de Dr. Poels-school aan de Goffertweg 20 en is in 2013 door het Canisius College geschonken aan het RAN.
Selectie Een aantal stukken is geselecteerd voor vernietiging.
Ordening Inventaris
Voorwaarden voor raadpleging Deels openbaar
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1266 Kolpingvereniging Nijmegen 1901 - 1982, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".