1101 Directie Grondgebied (DGG) Gemeente Nijmegen (1989) 1999 - 2011 (2014)


Hoofdcategorie 1 Openbaar bestuur
Subcategorie 1.1 Bestuursinstellingen
Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.1 Openbare werken
Subcategorie 6.2 Ruimtelijke ordening
Subcategorie 6.3 Volkshuisvesting
Hoofdcategorie 8 Verkeer en vervoer
Subcategorie 8.1 Verkeerswegen
Subcategorie 8.2 Waterwegen
Subcategorie 8.3 Spoor- en tramwegen
Subcategorie 8.4 Vervoer door de lucht
Subcategorie 8.5 Transport
Subcategorie 8.6 Openbaar vervoer
Archiefvormer Directie Grondgebied Gemeente Nijmegen (1999-2011)
Periode (1989) 1999 - 2011 (2014)
Bereik en inhoud De Directie Grondgebied had veel uitvoerende taken. Het archief bevat dan ook stukken over diverse onderwerpen en beleidsterreinen, zoals huisnummering, ruimtelijke ordening, bestemmingsplannen, planexploitatie en -ontwikkeling, volkshuisvesting, milieu-aangelegenheden, luchtverontreiniging, trillingen en geluidadviezen, bodem- en grondwateronderzoeken, sanering (o.a. Actie Tankslag), verkeer en vervoer, project Stationsplein (spoorzone en fietsenkelder), voorbereiding stadsbrug ‘De Oversteek’, parkeren, verkeersmaatregelen, economische aangelegenheden, kunst en cultuur, archeologie en monumenten. Daarnaast bevat het archief onder meer directie- en afdelingsplannen, vergaderstukken van het managementteam en portefeuillehouderoverleg en stukken over de organisatie ontwikkeling. 890 dossiers: realisatie en uitvoerende werkzaamheden stadsbrug " De Oversteek " zijn overgeplaatst naar GN2012
Omvang 178,875 m.
Aantekeningen Let op: bij het bewerken dossiers zijn vernietigd. Er zijn hiaten in de nummering.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Geert van de Hoef, Regionaal Archief Nijmegen
Geschiedenis van het archief De directie Inwoners (DIW) was belast met de archivering. Het archief is ontsloten met behulp van het dossiermanagementsysteem Corsa. Het is in de periode 2006-2021 in gedeelten overgeplaatst naar het Regionaal Archief Nijmegen (RAN).
Verwerving Overbrenging 2022
Selectie Er is jaarlijks vernietigd op grond van de vernietigingslijst voor gemeentearchieven 1983 en de selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijk en intergemeentelijke organen 1996, gewijzigd in 2012.
Ordening De ordening vond plaats op basis van de Basisarchiefcode van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Na iedere overplaatsing en voorafgaand aan de overbrenging naar het RAN is het archief in de periode 2021-2022 door een archiefmedewerker bewerkt. Daarbij is de oude ordening volgens de Basisarchiefcode van de VNG grotendeels gehandhaafd. Een aantal dossiers bleek stukken te bevatten die zijn opgemaakt of ontvangen door de Harde Sector, de voorganger van Directie Grondgebied,. Uit praktische overwegingen is besloten om een deel van deze dossiers intact te laten en dus niet te splitsen over de archieven van beide organisatieonderdelen.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1101 Directie Grondgebied (DGG) Gemeente Nijmegen (1989) 1999 - 2011 (2014), inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".