502 Bestuurscommissie Wijkaccommodaties Nijmegen 1982 - 1998


Hoofdcategorie 14 Welzijn en maatschappelijke zorg
Subcategorie 14.4 Buurt- en wijkzorg
Archiefvormer Bestuurscommissie Wijkaccommodaties Nijmegen (1982-1998)
Periode 1982 - 1998
Bereik en inhoud Het archief bevat onder andere vergaderstukken van het bestuur, de staf, het management, het coördinatorenoverleg, het rayonoverleg, het beheerdersoverleg en stukken betreffende financiën, gebouwen, personeel, contacten met andere instellingen en de exploitatie van wijkcentra.
Omvang 7,75 m.
Medium 9 meter; papier.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Robert Spanings, Rob Wolf (2015)
Geschiedenis van het archief Vermoedelijk berustte het archief van de Bestuurscommissie Wijkaccommodaties tot de opheffing in 1998 in het Centraal Bureau aan de St. Annastraat 105. Een aanvulling werd in 2008 aangetroffen in Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 385.
Verwerving Overbrenging 2015.
Aanvullingen 2009
Selectie Het Regionaal Archief Nijmegen heeft in 2008 in Wijkcentrum Titus Brandsma een eerste, grove selectie gemaakt van het aldaar aangetroffen archiefgedeelte, dat zo werd teruggebracht van meer dan honderd meter naar circa 25 meter. Na afloop van de inventarisatie van het archief in 2014 is nog een groot aantal stukken vernietigd (14,37 meter). Stukken zijn vernietigd conform de 'Lijst van voor vernietiging in aanmerking komende stukken in gemeentearchieven' 1983.
Ordening Het Regionaal Archief Nijmegen heeft in 1997 een plaatsingslijst gemaakt van het in 1996 overgedragen archief.
De aanvulling op het archief in 2009 bevond zich na diverse verhuizingen in een volstrekt chaotische staat. Het was verpakt in deels halfvergane verhuisdozen. Na een eerste onderzoek bleek dat zich erin (delen van) nog twee archieven bevonden, namelijk de Stichting Wijkcentra Nijmegen, de voorganger van de Bestuurscommissie Wijkaccommodaties (2 meter), en het persoonsarchief van politicus Joop de Zeeuw (5 meter). Ook deze archieven zijn overgedragen aan het RAN.
Tijdens de inventarisatie van de aanvulling op het archief door Rob Wolf in 2011 zijn enkele stukken aangetroffen van de Stichting Buurthuis Waterkwartier. Zij zijn te vinden onder archiefnummer 1229.
In 2014 heeft Robert Spanings de door Rob Wolf in 2011 gemaakte inventaris samengevoegd met de in 1996 gemaakte plaatsingslijst van het archief tot een geheel nieuwe inventaris.
De inventaris bevat de hoofdrubrieken ‘Stukken van algemene aard’ en ‘stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen’. Laatstgenoemde hoofdrubrieken is onderverdeeld in de subrubrieken ‘Organisatie’
en ‘Taakuitoefening’, die elk ook zijn onderverdeeld in subrubrieken. Binnen de subrubriek ‘2.2.2 Afzonderlijke wijk, buurt- en jongerencentra’ zijn de stukken geordend op basis van de rayonindeling.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 502 Bestuurscommissie Wijkaccommodaties Nijmegen 1982 - 1998, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".